Beachvolleybal  PK manche Zele

Tielemans - Ogink te sterk voor de rest

Het VDK-Gent duo Milan Tielemans - Chris Ogink heeft aan de boorden van het Donkmeer de PK manche beachvolleybal gewonnen.

Tielemans – Ogink versloeg in de finale Len De Smijtere – Robbe Neus. In de halve finale had Tielemans – Ogink de handen vol met Casper Willems – Arjen Looverie (25-22). Hoewel het ook werken was - tal van sets duurden erg lang - legde Tielemans – Ogink in de poulewedstrijden een perfect parcours af. In de kwartfinale ging Jorre Santy – Wannes De Buyser voor de bijl (21-10).

Organisator Herman De Rycke: “Ik ben tevreden over locatie en organisatie maar jammer konden we weer geen vrouwentoernooi organiseren. Dit seizoen is er te weinig interesse bij de vrouwen en het is raden naar het waarom. Om een goed tornooi te hebben moeten we minstens tien ploegen hebben en die hebben we niet gevonden. Gelukkig hebben we goeie vrouwenteams die in aantocht zijn. Bij de U18 en U16 zijn de tabellen steeds overvol.”

“Wat de mannen betreft was het spelniveau, ondanks ook daar de beperkte aanwezigheid van amper twaalf ploegen, vrij hoog. Tielemans – Ogink spelen al een heel seizoen op hoog niveau. Zij bewijzen dat ze stevig kunnen volleyballen en technisch zeer sterk zijn. Het zijn niet voor niks toppers bij VDK Gent. Chris Ogink speelt zelfs op het allerhoogste niveau.”

“Al bij al was het een groot succes daar op de prima beachvolleybalterreinen aan het Donkmeer want ook de jeugd was aanwezig en die waren wel allemaal in groten getale afgezakt. Wat dat betreft oogt de toekomst van het beachvolleybal in Oost-Vlaanderen goed.” (divb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten