Regering buigt zich maandagavond over pensioenen en koopkracht

 

 ©  BELGA

De kern van de federale regering komt maandagavond opnieuw bijeen om zich te buigen over het pensioendossier. Zaterdag lag een compromisvoorstel van premier Alexander De Croo (Open VLD) op tafel, maar het water tussen de coalitiepartners bleek nog te diep.

Het Planbureau heeft de opdracht gekregen tegen maandagavond verschillende simulaties van vier pensioenmaatregelen door te rekenen. Het gaat om de pensioenbonus en het deeltijds pensioen, die ervoor moeten zorgen dat mensen langer aan de slag blijven. Daarnaast komt er ook een verstrenging van de toegang tot het minimumpensioen en een maatregel die de ongelijke toegang voor vrouwen die deeltijds werkten moet wegwerken.

LEES OOK. ‘Onuitgenodigde’ De Bleeker daagt tóch op bij overleg over pensioenen, en dat is niet naar de zin van PS

De pensioenhervorming is niet het enige dossier dat maandagavond besproken wordt. Pierre Wunsch schuift mee aan tafel om het finale rapport van zijn expertengroep ‘koopkracht en concurrentievermogen’ voor te stellen. Hun tussentijdse rapport, met onder meer een voorstel om de maximumsnelheid op autosnelwegen te verlagen, kon de regering nog niet bekoren. Met de nieuwe input wil premier De Croo een nieuw pakket koopkrachtmaatregelen samenstellen tegen ten laatste 21 juli. Tegen dan moet ook het pensioendossier landen.  (hh)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten