WEER. Droog met opklaringen en stapelwolken

 

 ©  Shutterstock

Maandagnamiddag wisselen opklaringen af met stapelwolken. Op een enkele bui in het noordwesten van het land na zou het droog moeten blijven. Geleidelijk aan wordt het aan zee zelfs zonnig. De maxima liggen rond 20 graden in de Hoge Venen en aan zee. In het centrum van het land en in Belgisch-Lotharingen kan het kwik stijgen tot 23 of 24 graden. Dat meldt het KMI.

mtmBron: BELGA

Vanavond wordt licht bewolkt tot helder. Op het einde van de nacht verschijnt meer bewolking in het noordwesten van het land. De minima schommelen van lokaal 2 of 3 graden in sommige Ardense valleien tot 13 graden aan zee.

Dinsdag neemt de bewolking opnieuw geleidelijk toe, met zelfs kans op enkele lokale buien. Daarna worden de opklaringen opnieuw breder vanaf het noordwesten. De maxima liggen tussen 19 of 20 graden aan zee en op de Ardense hoogten en 24 graden in Belgisch- Lotharingen. In het centrum klimt het kwik tot 21 of 22 graden.

Woensdagochtend is het op de meeste plaatsen zonnig met hoge wolkenvelden. Vervolgens verschijnt er meer bewolking. Zeer lokaal - vooral op het reliëf van de Ardennen - zijn een paar regendruppels mogelijk. De maxima liggen rond 16 graden in de Hoge Venen, rond 19 of 20 graden aan zee en rond 22 of lokaal 23 graden in het binnenland.

Donderdag krijgen we veel bewolking met lichte regen. In de namiddag wordt het vanaf de kust droger met geleidelijk bredere opklaringen. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden.

Vrijdag blijft het droog met veel zon en soms wolkenvelden. De maxima liggen tussen 18 en 25 graden.

Zaterdag blijft het op de meeste plaatsen droog met zon en wolken. De temperatuur klimt tot rond 25 of lokaal 26 graden in het centrum. Ook zondag krijgen we droog weer met afwisselend zon en wolken. De maxima liggen in de buurt van 23 graden in het centrum.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten