Lewis Hamilton sneert naar Max Verstappen: “Leclerc is een verstandige coureur, duidelijk verschil met wat ik vorig jaar meemaakte”

 

 ©  ISOPIX

Lewis Hamilton heeft na de race in Silverstone indirect nog even uitgehaald naar Max Verstappen, de coureur die hem vorig jaar van zijn achtste wereldtitel afhield.

Erik van Haren

Hamilton eindigde als derde op Silverstone, na onder meer een hard gevecht met de verdedigende Charles Leclerc in de slotfase. “Charles is een heel verstandige coureur. Dat is duidelijk een verschil met wat ik vorig jaar heb meegemaakt”, doelde Hamilton op de gevechten met Verstappen. “We reden bijvoorbeeld zonder problemen samen door Copse.”

Dat was de plek waar Hamilton vorig jaar Verstappen raakte, waarna de Nederlander keihard in de bandenstapel vloog. Op zaterdag keurde de Mercedes-coureur het boegeroep van de Britse fans op Silverstone richting Verstappen overigens wel af.

Hamilton was erg content met de derde plek, achter winnaar Carlos Sainz en Verstappens teamgenoot Sergio Pérez. “We hebben alles gegeven, maar Ferrari was te snel. En Red Bull is niet bij te houden op het rechte stuk. Ik ben dankbaar voor het werk van het team, we zijn door onze upgrade zeker een stap dichterbij gekomen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten