Kaatsen  1ste Nationale  Kerksken - Baasrode 13-2

Kerksken vernedert Baasrode, Wieze onderuit

Landskampioen Michiels Kerksken veegde de vloer aan met Baasrode (13-2), maar blijft op twee punten hangen van leider Thieulain dat Hamme-Zogge inblikte.

David De Vits zag een sterk Kerksken het bezoekende Baasrode van het kastje naar de muur spelen. “We keerden geweldig en toverden de sterkste prestatie van het seizoen op de mat. Baasrode mist al een heel seizoen Jordan De Blomme en zondag was ook Andy Couteau afwezig. Danny Van Duysen is uiteraard wel een brok ervaring, maar ook tegen een ontketend Kerksken had hij geen verhaal. Ook Mathias Baert zag zware sneeuw en betaalde leergeld in zijn eerste seizoen bij Baasrode dat zondag nog slechts een schim was van de topper van weleer.”

“Zelf focussen we nu op het Kampioenschap van Vlaanderen, een toernooi dat in Herdersem wordt betwist. Dinsdag moeten we het er in de schiftingen opnemen tegen Maubeuge en Galmaarden. Een zware poule dus, want Maubeuge won pas het toernooi van Mont-Gauthier en de Vlamingen Timmy Joos en Steve De Vos zullen ons wel een hak willen zetten.”

Wouter Wielandt foeterde na de 7-13-thuisnederlaag van Wieze tegen Isières over de vergooide punten. “We namen een denderende start en leidden al snel met 3-0. We leken op weg naar een driepunter, maar gaven plots twee spelletjes domweg uit handen. De communicatiefouten tussen Philippe De Wolf en Gregory Van Impe zijn op dit niveau onvergeeflijk. We waren even van slag, maar vochten bij 3-4 terug naar 6-5. In de tweede helft sputterde de motor naar het beeld van dit seizoen.”(rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten