Werken tijdens de zomer zullen verkeershinder in en rond Brussel veroorzaken

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Brussel Mobiliteit grijpt de zomermaanden aan om een hele rist wegwerkzaamheden uit te voeren in en rond de hoofdstad. Het gaat onder meer om asfalteringswerken op de Buitenring R0 en de renovatie van een uitzettingsvoeg op dezelfde R0.

mtmBron: BELGA

In het weekend van 8 juli wordt de R0 van een nieuw laagje asfalt voorzien tussen kilometerpalen 54,45 en 55,50. Eerst komen de linkerrijstroken aan de beurt, daarna volgen de rechterrijstroken.

Vervolgens wordt ook een uitzettingsvoeg van viaduct 25 onder handen genomen ter hoogte van kilometerpunt 55,50. Daar zullen de werken op 11 juli aanvatten en zes weken in beslag nemen. Het verkeer op de E19 richting Bergen/Charleroi moet er over twee rijstroken, het verkeer op Erasmus richting R0/E19 moet voor de oprit richting Sint-Pieters-Leeuw een omleiding volgen.

Tussen 4 juli en 31 augustus voert het Vlaams gewest bovendien ook wegenwerken uit aan de oprit van de Binnenring aan het Groenendaalkruispunt. Daar zullen de rechterrijstrook en de oprit tijdens de wegwerkzaamheden afgesloten zijn.

Van 13 tot 15 augustus worden ook de twee rechterrijstroken van de E40 richting Leuven geasfalteerd tussen kilometerpunt 1,2 en de afrit Evere-Woluwe. In de richting van Leuven wordt de Reyers-Montgomerytunnel dan afgesloten en zal het verkeer moeten omrijden via het Meiserplein.

Daarnaast plant Brussel Mobiliteit ook nog allerhande kleinere wegenwerken. Ook de MIVB gebruikt de zomervakantie om enkele werken uit te voeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten