Thomas De Gendt blijft twee jaar langer bij Lotto Soudal: “In deze ploeg ben ik de renner mogen worden die ik altijd wilde zijn”

 ©  BELGA

Thomas De Gendt heeft zijn contract bij Lotto Soudal met twee jaar verlengd. Dat heeft de Belgische WorldTour-ploeg maandagmiddag meegedeeld. Onze 35-jarige landgenoot zal zo tien jaar voor de Lotto gereden hebben.

Jonas Withouck

“Ik ben nieuwsgierig naar de evolutie van de ploeg in de komende jaren en heel blij dat ik daar deel van uit mag maken”, aldus De Gendt in een eerste reactie. “In deze ploeg ben ik de renner mogen worden die ik altijd heb willen zijn: een aanvaller. De afgelopen 8 jaar waren grotendeels een succes met mooie overwinningen en fijne herinneringen. Ik kijk ernaar uit om daar nog 2 jaar aan toe te voegen.”

De Gendt moet de komende seizoenen vooral ook de jongere renners bijstaan. “Ik ben nieuwsgierig naar de evolutie van de ploeg in de komende jaren met de ontbolstering van jonge talenten als Arnaud De Lie of Maxim Van Gils en de nieuwe cosponsor die aan boord komt. Hoewel het voor mij steeds moeilijker wordt, blijft mijn ambitie om wedstrijden te winnen. Daarnaast wil ik de ploeg helpen zoveel ik kan.”

In mei won De Gendt nog een rit in de Ronde van Italië, tien jaar na zijn ritzege op de Stelvio. De Tour de France rijdt hij dit jaar niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners