‘Namaste motherfuckers’: Lizes nieuwe centrum biedt healing, gezelligheid en spiritualiteit met ballen

 

 ©  David Van Hecke

OOSTAKKER -

Oostakker-Lourdes heeft er, naast de bekende grot, een nieuwe spirituele plek bij: het Soul Center van zangeres Lize Accoe. Het is een centrum waar je terechtkan voor holistische healing, workshops en gezelligheid. “We moeten elkaar motiveren om positiever in het leven te staan.”

Bert Staes

Namaste motherfuckers. Dat is het motto waarmee Lize Accoe dit weekend haar Soul Center opende in Oostakker. “Ik sta voor spiritualiteit met ballen. Namaste staat voor het echt spirituele, maar we moeten ook niet te gereserveerd zijn. Het leven is leuk. We moeten elkaar motiveren om positiever in het leven te staan.”

Accoe bouwde een huis in de Invalidenstraat om tot een centrum waar mensen terechtkunnen voor concerten, workshops en begeleiding. “Ik heb een heel team rond mij verzameld: iemand voor shiatsu, voor ademwerk, voor lichaamswerk, een voedingsconsulente ... Ik wil er zijn voor mensen die met een blokkade zitten en hen een holistische aanpak bieden.”

 

 ©  David Van Hecke

Staan onder meer al op de agenda: expo’s, zondagse open jamsessies, workshops waar je kan leren fermenteren of glutenvrij koken, een brunchconcert en een diner met pianomuziek.

Eigen muziekschool

Muziek staat natuurlijk centraal. Lize Accoe zong onder meer bij Delavega en Ozark Henry en heeft een eigen muziekschool, Aku Namatata. Die krijgt ook een thuis in het Soul Center: een grote vleugelpiano staat centraal in de ruimte.

“Zelf doe ik aan healing. Sommige mensen noemen mij de stembevrijder, omdat ik goed aanvoel waar mensen hun blokkades zitten. Ik wil hen doorverwijzen naar mijn collega’s: iemand die shiatsu kan gebruiken voor een geblokkeerde rug, iemand die bloemkool niet goed verteert of iemand die wil begrijpen hoe hij of zij reageert op iemand die agressief wordt …”

 

 ©  David Van Hecke

Mensen “masseren met vibratie”, noemt Accoe het. “Ik wil een unieke, magische plaats creëren om mensen dichter bij hun ziel te brengen. Veel mensen hebben de neiging zichzelf achteruit te zetten. Maar we mogen best wat egoïstischer zijn, op een positieve manier.”

“Je mag trots zijn op jezelf. Niet iedereen zal dat zomaar zeggen. Maar als je goed zit met jezelf, en ook naar je mindere kanten durft te kijken, dan kan je dat meegeven aan de mensen rondom je.” Het programma van het Soul Center is te bekijken op lizaku.com.

Soul Center Aku Namatata, Invalidenstraat 66, Oostakker

Katja Retsin kwam zondag het Soul Center van Lize Accoe mee openen. 

Katja Retsin kwam zondag het Soul Center van Lize Accoe mee openen. ©  Instagram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent