KICKBOKSEN 

Roger Van Audenhove verovert met Celtix Opwijk twee wereldtitel: “Dit is niet te vatten”

Celtix Fight Club met centraal Roger Van Audenhove.

Celtix Fight Club met centraal Roger Van Audenhove. © EBM

Op een week tijd verzamelde Celtix Fight Club uit Opwijk twee wereldtitels in het kickboksen, Muay Thai. Sterk, ook al omdat die gordels in het buitenland werden behaald.

Trainer Roger Van Audenhove kan het nog altijd moeilijk geloven.

“Dit is niet te vatten”, zegt hij. “We veroverden twee titels tegen kampers die nota bene voor eigen volk uitkwamen.”

Voor de eerste bom zorgde Youness Benmalek. De Aalstenaar moest aan de bak op een kumitevent in Sicilië. “Het was duidelijk dat hij daar met een knock-out moest winnen om de Italiaan te verslaan voor de wereldtitel WKU -95 kg. Maar ons tactische plan klopte. Youness won al de vijf ronden op punten en dus kon de jury niet anders dan hem te titel toewijzen. Straf, heel straf”, aldus Van Audenhove.

Dit weekend was het weer bingo, nu met koninginnenstuk Kelly Danioko. De politieagente uit Temse trok naar München voor de WKU titel -62,5 kg.

“Kelly trof daar de Duitse Mary Lang. Die stond voor haar laatste gevecht na een carrière van twintig wereldtitels en amper één verliespartij. Dat leek op een onmogelijke opdracht voor Kelly, maar zij volgde niet alleen de uitgedokterde strategie, maar gaf de Duitse voor eigen volk ook nog een pak slaag. Vijf ronden in haar voordeel en titel binnen. Twee keer bingo op één week.” (ebm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten