Tandarts verdacht van moord op ex-piloot krijgt enkelband

 
Lummen -

Tandarts Monica S. (44), sinds 21 mei aangehouden op verdenking van moord op haar verloofde en ex-piloot Robby Claes uit Lummen, mag morgen de gevangenis verlaten. De Albanese heeft een enkelband gekregen, dat bevestigt het parket van Limburg.

Phillip Pergens

Het onderzoek wordt voortgezet, maar de onderzoeksrechter heeft maandagavond beslist dat de verdachte in de tussentijd onder elektronisch toezicht wordt geplaatst.

S. ontkent sinds de start van het onderzoek dat ze ook maar iets met de dood van haar verloofde te maken heeft, maar ze werd aangehouden omdat er meerdere elementen werden vastgesteld die haar verdacht maakten.

Ex-piloot Robby Claes werd in de ochtend van 20 mei dood in bed aangetroffen. Een zelfdoding werd niet uitgesloten, maar meerdere elementen konden wijzen op kwaad opzet. Zo is er de manier waarop de veertiger om het leven kwam. Wellicht gaat het om verstikking door middel van een plastic zak en wees het toxicologisch onderzoek op een inname van roesmiddelen die niet zomaar in huis lagen. Daarbij kwam zijn verloofde in beeld. Zij legde meerdere verklaringen af, onder meer over enkele vreemde beslissingen die ze had genomen nog voordat de hulpdiensten bij het koppel thuis arriveerden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten