Wielrennen  Elite z/c Stageco CT

Vince Gerits boekt prestigieuze zege: “Me positioneren gaat plots een stuk vlotter”

Vince Gerits was in Beveren sneller dan Thibau Verhofstadt. 

Vince Gerits was in Beveren sneller dan Thibau Verhofstadt. ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Vince Gerits (24) uit Nieuwrode heeft maandag de befaamde Schaal Schoeters in Beveren op zijn naam geschreven, een interclub van het type IC1 waarin ook continentale teams zijn toegelaten. Meteen een nieuwe stap in zijn nog niet voltooide ontwikkeling als renner.

Ief Vertommen

“Met mijn ploegmaat Desmarets maakte ik deel uit van een kopgroepje van elf dat het onderling zou uitvechten voor de zege”, vertelt Gerits. “Vermits Tarteletto ook twee vertegenwoordigers telde, ging het voornamelijk tussen ons voor de bloemen. Een beetje tot mijn eigen verbazing slaagde ik erin het laken naar mij toe te trekken. Je moet namelijk weten dat ik na Romsée-Stavelot-Romsée een beetje ziekjes werd en de komende weken vooral bekeek als aanloop naar de Ronde van Vlaams-Brabant, eind juli, en het BK, eind augustus. Maar dit is natuurlijk een aangename verrassing”, is Vince Gerits nog niet helemaal bekomen van zijn emoties.

Het verhaal van Gerits is er geen van dertien in een dozijn. Hij had altijd al wel willen koersen, maar wist eigenlijk niet hoe er precies aan te beginnen. Als bij toeval rolde hij er dan toch nog in.

“Door mijn late roeping ontbrak het me aan heel wat technische vaardigheden die er bij mijn collega’s al lang waren in geslepen. Zo had ik het aanvankelijk lastig met mijn plaatsing en positionering, maar plotsklaps loopt het als een fluitje van een cent. Hetgeen uiteraard een belangrijke winst oplevert. In de Schaal Schoeters veroverde ik mijn vierde zege van het seizoen. Drie daarvan waren interclubs”, gaat Vince Gerits verder.

“Ik focus op de belangrijke koersen. De kermiswedstrijden gebruik ik meestal als training, meestal gekoppeld aan nog extra kilometers. Eenvoudig is het allemaal niet omdat ik mijn sport combineer met twee jobs. Ik werk in de Fietsfabriek en coach daarbij ook nog jonge renners. Het gebeurt niet zelden dat ik er ’s morgens voor ik aan mijn dagtaak begin al een training heb opzitten. Dit alles met dat ene en uitsluitende doel van nog een stap hoger te zetten in de wielrennerij”, besluit hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten