Voetbal 1B Pro League 

RWDM hervat met bemoedigende overwinning tegen Standard Luik

Ivann Botella wordt gefeliciteerd voor zijn beslissende doelpunt. 

Ivann Botella wordt gefeliciteerd voor zijn beslissende doelpunt. ©  BELGA

RWDM maakte, vooral offensief, geen slechte indruk tegen Standard Luik. Het is afwachten welke spelers er nog bijkomen, en hoe RWDM het vertrek van sterkhouders als Rommens en Nzuzi echt heeft verteerd. Naast Bryan Smeets en Jonathan Heris haalde de club ex-huurlingen Kylian Hazard en Yan Vorogovskiy alvast definitief binnen.

Michael Delbeke

Vorig jaar slaagde RWDM erin om het geraamte van zijn typeploeg te behouden. De enige onbetwistbare titularis die vertrok was doelman Anthony Sadin, maar zijn vervanger Théo Defourny deed het afgelopen seizoen wel prima.  

Dit jaar zwierven een paar elementen van de typeploeg uit. Met Kévin Nzuzi verloor RWDM zijn tweevoudige clubtopschutter aan de Turkse tweedeklasser Tuzlaspor, en de andere Franse flankaanvaller Lenny Nangis tekende voor de Franse derdeklasser AS Nancy. Aanvoerder Nicolas Rommens koos dan weer voor een binnenlandse stap hogerop: hij verhuisde naar Zulte Waregem. Jarno Libert, die bijwijlen tussen bank en basis schipperde, ziet RWDM straks terug bij reeksgenoot Lierse Kempenzonen.

Efficiënt blok

Er heerste bij een deel van de supporters al lichte paniek. Die zal normaal gezien al wat weggeëbd zijn na de eerste oefenzege. Tegen Standard Luik stond weliswaar nog niet alles op orde, maar dankzij enkele sterke offensieve acties kon RWDM een 1-0-achterstand ombuigen in een 1-2-zege.

Het winnende doelpunt werd gemaakte door Ivann Botella, vorig seizoen enorm geteisterd door blessureleed. De 1-1 van Thomas Ephestion kwam er op aangeven van Kylian Hazard, die zich ontzettend goed voelt in Molenbeek en na afloop van zijn uitleenbeurt van Cercle Brugge de definitieve overstap maakte naar RWDM. Ephestion, het voorbije anderhalf jaar gehuurd van Westerlo, komt mogelijk nog. Ook linksback Yan Vorogovskiy tekende definitief na een bevredigende uitleenbeurt. Niet slecht met het oog op herkenbaarheid.

Een efficiënt blok achteraan en vooraan combineren, dat blijft het idee om vast te houden. Met nog oefenwedstrijden tegen onder meer KV Mechelen en Heerenveen voor de boeg heeft Vincent Euvrard nog tijd genoeg om daarop te hameren. In afwachting van de nieuwe versterkingen uiteraard – onder andere een scorende spits is zeker nog onontbeerlijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten