David Goffin start met vertrouwen in kwartfinale op Wimbledon: “Betere kans dan tegen Novak Djokovic in 2019”

 ©  ISOPIX

David Goffin (ATP 58) plaatste zich zondag voor de tweede maal in zijn loopbaan voor de kwartfinales van Wimbledon, na een marathonduel tegen de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 28). Thuisspeler Cameron Norrie (ATP 12) is zijn volgende tegenstander. “Nu heb ik op papier een veel betere kans om de halve finales te bereiken dan tegen Novak Djokovic in 2019”, voorspelde de Luikenaar.

Bron: BELGA

“Deze kwartfinale betekent veel voor me”, zei Goffin. “Het zijn twee kwartfinales op rij, want vorig jaar heb ik niet gespeeld en in 2020 werd het toernooi afgelast vanwege het coronavirus. Ik ben erg blij om terug te zijn op dit niveau, vooral na een moeilijk jaar met blessures. Ik moest zelfs voor vier of vijf maanden stoppen aan het einde van het vorige seizoen.”

“Ook in het begin van dit jaar moest ik vechten om positief te blijven, maar de laatste maanden gaat het al veel beter. Alles komt goed. Er zijn dit jaar geen punten te verdienen, maar ik ben hier vooral om mooie momenten zoals zondag mee te maken.”

 ©  ISOPIX

Officieel is het de tweede keer dat Goffin en Norrie elkaar op het ATP-circuit ontmoeten, maar de Luikenaar kon de eerste maal niet helemaal voluit gaan. Vorig jaar in Barcelona eindigde hun duel immers met de opgave door blessure van de Belgische nummer 1, terwijl de score 6-0, 3-5 was in het voordeel van de in Johannesburg geboren Brit.

“Het gaat helemaal anders worden”, vervolgde de Belg. “Ik was vorig jaar geblesseerd. Hij zal thuis spelen en ik zal het hele publiek tegen me hebben. Hij is zeer regelmatig en sterk. Nu heb ik op papier wel een veel betere kans om de halve finales te bereiken dan tegen Novak Djokovic in 2019.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten