Twee docenten van hogeschool doodgeschoten in Frankrijk, “dader is op de vlucht”

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  AFP

In een klein dorp in het Zuid-Franse departement Hautes-Pyrénées zijn twee docenten van een school in Tarbes doodgeschoten. Een van de slachtoffers werd thuis omgebracht, het tweede slachtoffer werd in een nabijgelegen straat neergeschoten. Dat heeft het parket dinsdag gemeld.

jvhBron: BELGA

De vermoedelijke dader “is op de vlucht en kon nog niet worden opgepakt”, verklaarde de procureur van Tarbes, zonder details te verstrekken over de identiteit van de verdachte. Er is een onderzoek geopend wegens dubbele moord.

De politie kreeg maandagnamiddag een oproep binnen nadat in Pouyastruc een 32-jarige neergeschoten vrouw op straat werd aangetroffen. Ter plaatse vonden de agenten ook een 55-jarige man dood terug in zijn woning enkele meters verderop. De slachtoffers waren collega’s en gaven respectievelijk Frans en lichamelijke opvoeding op dezelfde school. Het gerecht geeft voorlopig niets vrij over de mogelijke motieven van de dader, maar volgens een bron dichtbij het onderzoek zouden liefdesperikelen meespelen, en is de verdachte een ex-vriend van de lerares.

In de loop van de komende dagen wordt een autopsie uitgevoerd op de slachtoffers.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten