Vermoedelijke schutter Highland Park geïdentificeerd via wapen

De vermoedelijke dader van de schietpartij tijdens de ‘4th of July’-parade in het Amerikaanse Highland Park kon worden geïdentificeerd aan de hand van het wapen, zo meldt de Amerikaanse zender NBC News.

mtmBron: BELGA

LEES OOK. “Een stil kind”, een rapper met een goed gevulde bankrekening en de zoon van een kandidaat-burgemeester: dit weten we al over de vermeende schutter van Highland Park (+)

Onderzoekers troffen DNA-sporen aan op het geweer, dat de verdachte had achtergelaten op de plek van de feiten in Highland Park, ten noorden van de stad Chicago. Dat meldt de Amerikaanse zender NBC News. Een tiental uur na de gebeurtenis werd de jongeman, na een achtervolging, gearresteerd aan een kruispunt.

Vanop een gebouw zou hij doelloos schoten gelost hebben op de menigte. Volgens de politie zijn er naast de zes dodelijke slachtoffers ook tientallen gewonden. Zij werden naar ziekenhuizen gebracht. Over het motief voor de daad bestaat nog geen duidelijkheid. Volgens NBC ontdekten onderzoekers bovendien dat de verdachte op een bepaald moment vrouwenkleding zou gedragen hebben. Wanneer of waarom hij dat precies deed, blijft onduidelijk.

Getuigenissen over de chaos tijdens het bloedbad

De parade startte maandagvoormiddag om 10.14 uur plaatselijke tijd. Korte tijd nadien werden de eerste schoten gelost. De Verenigde Staten kampen al langere tijd met wapengeweld. Eind mei richtte een achttienjarige nog een bloedbad aan in een basisschool in Uvalde, in de staat Texas. Hij doodde er negentien kinderen en twee leerkrachten, waarna de politie hem doodschoot. In Buffalo in de staat New York, had een achttienjarige de week daarvoor tien mensen neergeschoten. Onderzoekers wezen op racistische motieven.

LEES OOK. Highland Park was al 309de “mass shooting” in Verenigde Staten dit jaar

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten