Ruim 130 mensen opgepakt bij Europese actie tegen kinderhandel

Themabeeld ©  Shutterstock

Bij een Europese actie in het kader van een onderzoek naar kinderhandel zijn meer dan 130 mensen opgepakt en 60 nieuwe verdachten geïdentificeerd. Dat meldt de Europese politiedienst Europol.

jvhBron: BELGA

De actiedagen vonden plaats van 6 tot en met 13 juni. Zo’n 22 landen, waaronder ook België, namen hieraan deel en de operatie werd gecoördineerd door het Europese grensbewakingsagentschap Frontex en de internationale politieorganisatie Interpol.

In totaal namen meer dan 22.480 agenten deel aan de actiedagen. Er werden controles uitgevoerd aan Europese zee-, land- en luchtgrenzen en er was extra aandacht voor de veelgebruikte routes naar Europa.

De actiedagen hebben geleid tot meer dan 130 arrestaties en de identificatie van ongeveer 60 extra verdachten. Er zijn 100 nieuwe onderzoeken geopend. In totaal werden meer dan 130 mogelijke slachtoffers van mensenhandel geïdentificeerd. Ruim een tiental bleek minderjarig te zijn. 

Verder werd de identiteit van meer dan 11.130 minderjarigen gecontroleerd. Zij zijn een zeer kwestbare groep voor mensenhandel en uitbuiting. Velen worden slachtoffer van seksuele uitbuiting, gedwongen bedelarij of verschillende vormen van gedwongen criminaliteit, zoals drugshandel.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt