DJ Dirk Stoops moet van openingsavond Gentse Feesten knaller maken: “Eerst eet ik zeven boterhammen met paardenfilet”

Altijd goed voor een feestje: Dirk Stoops op het Sint-Baafsplein. 

Altijd goed voor een feestje: Dirk Stoops op het Sint-Baafsplein. ©  Jan Vens

Gent/Gavere -

Met veertig jaar ervaring is dj Dirk Stoops een ervaren rot in het vak. Tijdens de openingsavond van de Gentse Feesten moet hij 8.000 feestgangers op Sint-Baafs een onvergetelijke avond/nacht bezorgen. “De kick van optreden tijdens de Gentse Feesten is met niets te vergelijken.”

Simon Dekaezemaker

“Voor ik optreed op de Gentse Feesten, heb ik een vast ritueel: dan eet ik thuis in Gavere zeven boterhammen met paardenfilet”, zegt Stoops. “Dat volstaat meer dan genoeg om 2,5 uur te knallen. Tijdens het optreden drink ik water en soms een pintje, en erna volgt een Omer.”

Voor Stoops is het zijn 19de optreden op de Feesten. “Ik teer op heel wat ervaring, maar net voor de set ben ik altijd nerveus. Als er technisch iets misloopt, is dat een ramp. Dat is het ergste wat mij kan overkomen. Dus hopelijk loopt alles opnieuw vlot.”

Bazart en ‘Born slippy’

Sinds april is Stoops bezig met de voorbereidingen van zijn set. Klassiekers als Born slippy van Underworld en Ça plane pour moi van Plastic Bertrand zal hij afwisselen met nieuwere hitjes zoals Vuurwerk van Camille of Denk maar niet aan morgen van Bazart.

“Naast stevige rock hou ik ook van die catchy meezingers”, zegt Stoops. “Het gevoel van optreden op de Gentse Feesten is onvergetelijk. Duizenden feestgangers die je naam roepen, net voor je op moet of tijdens de show: dat heb ik de voorbije jaren ongelofelijk gemist. Die kick is met niets te vergelijken.”

INFO. De Tijdloze Party met dj Dirk Stoops op het Sint-Baafsplein tijdens de Gentse Feesten. Vrijdag 15 juli van 22.30 uur tot 1 uur.

LEES OOK.Dit is de nieuwe drinkbeker voor de Gentse Feesten: 350.000 stuks gemaakt, 1 euro waarborg

LEES OOK.Nachtclub in de Veldstraat krijgt een vergunning, maar niet voor de héle nacht

 

 ©  mye

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent