Duatlon Wereldspelen Birmingham (7-17 juli)

Lotte Claes: “Aan uitdagingen ontbreekt het me momenteel niet”

Op de fiets hoopt Lotte Claes heel wat tijd goed te maken.

Op de fiets hoopt Lotte Claes heel wat tijd goed te maken. © VDB

Samen met Maurine Ricour hoopt Lotte Claes op de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham het nationale vaandel hoog te houden in de duatlon bij de vrouwen. “Ik hoop vooral niet te veel tijd te verliezen in de eerste run”, aldus de duatlete uit Moerbrugge.

Willy Goossens

Lotte Claes heeft er al een stevig seizoen op zitten. Zo schreef ze enkele weken geleden de zware Powerman van Embrun op haar naam. Nog geen week later finishte de duatlete uit Moerbrugge als tiende op het BK tijdrijden. “Op de rechte stukken was ik in mijn element. Jammer genoeg verloor ik toch heel wat kostbare seconden in de bochten. Ik nam een paar dagen later ook nog deel aan het BK op de weg. Maar dat was enkel in functie van de ploeg. Telkens één van onze teamleden in de aanval trok, hield ik me bezig met het afstoppingswerk.

In Birmingham staat Claes voor een heel andere opdracht. “Een klassieke duatlon”, luidt het. “Ik hoop vooral in de 10 kilometer lange eerste run niet te veel tijd te verliezen op de loopspecialisten. Het fietsparcours kondigt zich vlak en bochtig aan. Ik hoop daar heel wat tijd goed te maken. De meeste van mijn concurrenten zijn me onbekend. Het is dan ook moeilijk om voorspellingen te doen.”

Eens de Wereldspelen voorbij reist Claes meteen naar de Alpen door. “Ik ben van plan om daar aan twee wedstrijden deel te nemen. Enerzijds is er duatlon met onder meer de beklimming van l’Alpe d’Huez. Anderzijds wil ik nog eens mijn kans wagen in de triatlon. Ervaring in die discipline heb ik niet. Ik nam wel al eens deel aan de wedstrijden in Dendermonde en Damme.”

Neen, ik heb zeker geen carrièreswitch voor ogen. Daarvoor is mijn zwemvermogen niet goed genoeg. Maar ik wil die opdracht wel eens meemaken als voorbereiding op het WK Powerman dat traditioneel begin september in het Zwitserse Zofingen plaatsvindt. Vooral omdat er daar in de Alpen 120 kilometer moet gefietst worden. Tussenin heb ik nog een driedaagse rittenwedstrijd in de Pyreneeën op mijn programma geplaatst. Aan uitdagingen ontbreekt het me inderdaad niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten