Eerste ‘fietsrek voor kajaks’ geïnstalleerd: “Water meer naar de Gentenaars brengen”

Aan de Franse Vaart vind je twee van dit soort rekken. 

Aan de Franse Vaart vind je twee van dit soort rekken. ©  David Van Hecke

Gent -

Fietsenrekken, daar staat onze stad vol mee. Maar sinds kort vind je aan de Franse Vaart ook twee kajakrekken waarin je je bootje gratis kan achterlaten. Als het van de Stad afhangt, komen er zo binnenkort nog veel meer in Gent.

Max Dedulle

Steeds meer Gentenaars gaan met een bootje het water op, maar het is niet altijd eenvoudig om je boot ergens veilig achter te laten. Speciaal daarvoor zijn er nu twee rekken aan de Franse Vaart, met plaats voor negen kajaks. De olijfgroene rekken zijn gratis te gebruiken door iedereen, en je kan je kajak veilig vastmaken met een slot. Het is de bedoeling dat er nog meer van die rekken verschijnen in Gent.

Op diezelfde plek, nabij de Aldi van Ledeberg, vind je deze zomer opnieuw een ponton, zodat je met je bootje makkelijker het water op kan. Het gaat om een tijdelijke constructie die later zal worden vervangen door een permanente ‘overstap’. (lees verder onder foto)

 

 ©  Stad Gent

Nog nieuw: op de plekken waar je met je kajak het water op kan, komen nieuwe infoborden. Die herhalen nog eens de vaarregels van Stad Gent. Zo herinneren ze je eraan om alleen te varen waar het mag en uit de buurt te blijven van sluizen en stuwen. Vorige zomer overleed vlak bij het Baudelopark nog een 59-jarige kajakker nadat hij een verbodsbord bij een sluis had genegeerd.

“We willen het Gentse water meer naar de bewoners brengen”, zegt bevoegd schepen Filip Watteeuw (Groen), die het ponton dinsdag kwam inhuldigen. “Dankzij deze rekken, de richtlijnen en de nieuwe vaarkaarten kan dat comfortabel en veilig.”

LEES OOK.Altijd een kajak beschikbaar, voor 15 euro per jaar: wijk koopt eigen ‘deelkajaks’

Watteeuw kwam het ponton en de rekken inhuldigen met schepen Astrid De Bruycker (Vooruit). 

Watteeuw kwam het ponton en de rekken inhuldigen met schepen Astrid De Bruycker (Vooruit). ©  David Van Hecke

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent