Gents bedrijf organiseert 100ste Autosalon: “Het zal niet meer alleen over de wagens gaan”

Zo zal het Autosalon er dus niet meer uitzien, verzekert Fast Forward Events. 

Zo zal het Autosalon er dus niet meer uitzien, verzekert Fast Forward Events. ©  BART DEWAELE

Gent -

Een Gents bedrijf mag volgend jaar het 100ste Autosalon organiseren. Een grote eer voor Fast Forward Events, het evenementenbureau uit de Brugse Poort. “We mikken lang niet alleen op de autoliefhebbers. Het wordt een beleving voor alle zintuigen.”

Max Dedulle

Dit jaar en vorig jaar kon het Autosalon om de gekende redenen niet doorgaan, maar die langverwachte 100ste editie zou er in januari 2023 toch eindelijk moeten komen. Febiac, de Belgische autofederatie, ging daarvoor op zoek naar een nieuwe partner. Het Gentse evenementenbureau Fast Forward Events had volgens Febiac het beste voorstel, en mag de volledige organisatie op zich nemen.

“Een hele eer”, zegt Pascal Cauwelier (43), managing en creative director bij Fast Forward Events. “We willen echt onze stempel drukken. Naar ons gevoel was het Autosalon een beetje blijven stilstaan. Het klinkt tegenstrijdig, maar het was te veel gericht op auto’s. Wij willen er een echte ervaring van maken, zodat het niet alleen meer de echte wagenliefhebbers lokt.” (lees verder onder de foto)

Eerder organiseerde Fast Forward Events onder meer Maison Citadel in het Citadelpark. 

Eerder organiseerde Fast Forward Events onder meer Maison Citadel in het Citadelpark. ©  DVH

Alle zintuigen

Die frisse wind door het Autosalon zullen we al meteen voelen, verzekert Cauwelier. “Alle zintuigen zullen worden aangesproken. Denk aan grote videoschermen, goed geluid en eten en drinken van hoog niveau. We willen een echt totaalpakket aanbieden, waar mensen iets zullen beleven dat ze nergens anders zien. Zo hebben we al heel wat ideeën voor de inkom. Dit is niet het Autosalon dat je kent: dat gevoel zal je meteen hebben.”

Het is een van de grootste producties die het evenementenbureau in de Blazoenstraat al mocht organiseren. “Vanaf september vliegen we er echt in”, zegt Cauwelier. “De standen intekenen, de flow bepalen, … Er komt heel wat bij kijken, en wellicht zullen we extra mensen nodig hebben. Maar een mooie uitdaging is het zeker!”

LEES OOK.Het Autosalon komt terug en wil vieren, maar doen de grote merken mee?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent