Burgemeester van Slovjansk vraagt bewoners te evacueren

 

 ©  AFP

Vadim Ljach, de burgemeester van Slovjansk heeft de resterende bewoners opgeroepen om te evacueren nadat de Russische troepen de beschietingen opvoeren na de inname van Lysychansk zondag. Maandag alleen al zouden 40 huizen in de regio Donetsk beschoten zijn.

lto

Maandag werden maar liefst 40 huizen het doelwit van Russische beschietingen, een dag eerder werden zes mensen gedood en raakten 20 mensen gewond bij raketaanvallen op een van de dichtstbevolkte delen van de Donbasregio die nog steeds buiten de Russische controle ligt.

“Het is belangrijk om zo veel mogelijk mensen te evacueren”, zei Ljach in een interview met persagentschap Reuters. Dinsdag zouden 144 mensen, waaronder 20 kinderen geëvacueerd zijn uit de regio die nu getroffen wordt door Russiche bombardementen.

Maandag gaf Oekraïne aan zich terug te trekken uit Lysychansk. Hierdoor ontstonden de speculaties dat Rusland zich vanaf nu zou richten op Slovjansk en Kramatorsk, de twee belangrijkste steden in Donetsk die nog steeds in handen zijn van Kiev.

LEES OOK. Oekraïne heeft 750 miljard dollar nodig voor wederopbouw

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten