1.500 rijbewijzen ingetrokken voor gebruik van gsm achter stuur

 

 ©  ROBIN UTRECHT

Op twee maanden tijd heet de politie van Halle-Vilvoorde maar liefst 1.500 rijbewijzen ingetrokken van chauffeurs die hun GSM achter het stuur gebruikten. Dat meldt het parket dinsdag.

Laurence Torck

“Van 1 mei tot 30 juni liep de actie tegen GSM-gebruik achter het stuur. Het parket Halle-Vilvoorde hoopte op deze manier de weggebruikers bewust te maken van het gevaar dat het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer met zich meebrengt en van de mogelijke gevolgen ervan”, klinkt het in een persbericht van het parket.

“Nu de actie afgelopen is, kunnen we melden dat ongeveer 1.500 rijbewijzen werden ingetrokken. Dit cijfer ligt erg hoog, zeker gezien de rijbewijzen enkel werden ingetrokken bij mensen die effectief aan het rijden waren. Op het moment van de actie vormden al deze bestuurders een reëel gevaar voor zichzelf en voor andere weggebruikers in het verkeer.”

De personen van wie het rijbewijs werd ingetrokken, zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank. Ze riskeren een geldboete van 240 tot 4.000 EUR en een intrekking van het rijbewijs van 8 dagen tot 5 jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten