Wielrennen  Junioren Acrog-Tormans

Thomas Vuerinckx boekt tweede zege: “Balans helt meer en meer over naar weg”

Thomas Vuerinckx zegevierde in Jesseren-Borgloon.© gmd

Thomas Vuerinckx (16) uit Nieuwrode heeft in Jesseren-Borgloon zijn tweede zege van het seizoen geboekt. Een argument te meer om de reconversie van het veld naar de weg verder te zetten.

Ief Vertommen

“Over de datum van mijn eerste zege bestaat niet de minste twijfel. Die vond plaats op 23 april in Hakendover, de dag dat de uit deelgemeente Kortrijk-Dutsel overgewaaide Vuerinckxen hun wegens corona uitgestelde nieuwjaarsfeest vierden”, herinnert eerstejaars Thomas Vuerinckx het zich nog als de dag van toen.

“Onverwacht kwam de zege in Jesseren niet. Ik wist dat het goed zat met de conditie. Het kwam er bijgevolg op aan die te verzilveren en om te zetten in klinkende resultaten, hetgeen daar dus het geval ​was. In een spurt met drie kon ik mij de sterkste tonen. Ik wil nu doorstomen op dit elan en daarvoor dienen zich in eerste instantie twee meerdaagse gelegenheden aan. De eerste in de vorm van de Sint Martinusprijs in Kontich die plaatsvindt van komende donderdag tot zondag. Een tweede opportuniteit volgt er met het Vermarc Cycling Project, eveneens een driedaagse van 23 tot 25 juli. Komende week staat ook nog eens het PK tijdrijden op het programma. Dat is geen doel op zich, maar wel een gelegenheid om mij in dat onderdeel te verfijnen”, gaat hij verder.

Bij zijn debuut als renner koos Thomas Vuerinckx in eerste instantie voor het veldrijden, maar enkele zware letsels die hem tot maandenlange inactiviteit dwongen en wat aangename ervaringen op de weg duwden hem zachtjes aan die richting uit tot hij nu toch wel op een keerpunt is gekomen.

“Het is inderdaad zo dat ik beslist heb ook het wegseizoen volledig uit te rijden, ook al overlapt dat een deel van de veldritcompetitie. Knoop daar nog eens een rustperiode aan vast en je weet dat mijn cyclocrossprogramma een flinke knauw krijgt. Hoe dat allemaal precies zal evolueren, zal mee afhangen van de verkoop van mijn twee veldritfietsen die te klein zijn geworden. Hoeveel crossen ik uiteindelijk zal rijden is nog een levensgroot vraagteken”, besluit de Nieuwrodenaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten