Voetbal  Challenger Pro League FCV Dender

Meteen op het scherp van de snee: Xavier Gies nog afwezig

Dender begon wegens de eindronde laat aan de voorbereiding.

Dender begon wegens de eindronde laat aan de voorbereiding.© Johnny De Saedeleer

Als laatste ploeg in de Challenger Pro League hervatte ook het pas gepromoveerde Dender de training. Alle nieuwkomers tekenden present in tegenstelling tot Xavier Gies en Wesley Vanbelle.

Wim Redant

De groep kreeg meteen een pittige duurloop van drie kwartier geserveerd vooraleer Benny Van Polfliet er nog eens stevig de pees oplegde. Doelman Xavier Gies miste zijn vlucht, maar de aanvoerder blijft tot nader orde eerste doelman bij Dender ondanks de interesse van Willem II. Wesley Vanbelle sloot dan weer later aan.

Een opvallende nieuwkomer was Grenson Calicchio, een 19-jarige flankaanvaller die werd weggehaald bij tweedeklasser Twee Akren-Lessen. Zijn vader Olivio Calicchio kwam zijn zoon ophalen na de training.

“Ik ben een Braziliaan die zijn voetbalgeluk destijds in België kwam beproeven. Ik was een voetbalprof en werd onder coach Regi Van Acker topschutter bij RC Mechelen. Met Virton speelde ik nog tegen Dender. Mijn zoon is een frêle aanvaller die nog wat body mist, maar wel een stuk sneller is dan ik destijds.”

Met Kobe Cools kreeg Dender er een stevig uit de kluiten gewassen centrale verdediger bij waarvoor teambegeleider Danny De Petter een XXL-trainersplunje uit de mand moest vissen. Met zijn 1m92 steekt de verdediger van de Luxemburgse kampioen Dudelange Kjetil Borry naar de kroon.

Coach Regi Van Acker ziet niet meteen integratieproblemen voor de aanwinsten. “We speelden vier keer tegen Club Luik waardoor Michael Lallemand en Nathan Rodes geen onbekenden zijn. Dat geldt ook voor Zakaria Atteri die overkomt van Knokke. Kobe Cools werd dan weer opgeleid bij Anderlecht.”

Dender startte wegens de eindronde de voorbereiding laat. “Ik zie ons wel een inhaalbeweging maken op de stage in Hoenderloo van 25 tot 30 juli. Ik hoop wel dat de geplande transfers in een stroomversnelling geraken zodat we iedereen tijdig kunnen inpassen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten