Makers beloven kortere afleveringen voor seizoen vijf van ‘Stranger things’, serie bezorgt nu ook Metallica heropleving

 

 ©  Netflix

Het zal kijkers van Stranger things minder tijd kosten om door het vijfde seizoen heen te geraken dan het vierde. Dat hebben de makers beloofd in de podcast Happy sad confused. Dat komt door de kortere aanloop die er zal genomen worden. En wat deel één deed voor Running up that hill van Kate Bush, lijkt deel twee te gaan doen voor Metallica’s Master of puppets.

(eadp)

“In het afgelopen seizoen duurde het bijna twee uur voordat onze kinderen echt in het bovennatuurlijke mysterie verwikkeld geraken”, zegt Matt Duffer, die de reeks samen met broer Ross maakt. De draad zal meteen weer opgepikt worden. Al zal de laatste aflevering wel net zo lang zijn als een film. Het vierde seizoen, waarvan de laatste twee afleveringen vorige vrijdag verschenen, was bijna vijf uur langer dan de vorige reeksen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Daarnaast ziet het ernaar uit dat er na Running up that hill van Kate Bush nu opnieuw een hit in de maak is dankzij de 80’s-geïnspireerde reeks. In het tweede deel van seizoen vier speelt het personage Eddie het Metallica-nummer Master of puppets, dat in 1986 z’n release kende. Het is een van de klassiekers van de metalband, die zelf blij is met hoe de makers hun song hebben gebruikt. Intussen neemt het aantal streams op Spotify toe en staat het ook weer in verschillende landen in de iTunes-lijsten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook