Israël staat vaccinatie van peuters toe met Pfizer en Moderna

 ©  REUTERS

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft dinsdag aangekondigd dat het toestemming geeft om baby’s en kinderen in de leeftijdscategorie van 6 maanden tot 4 jaar te vaccineren tegen Covid-19 met de vaccins van Pfizer en Moderna.

Bron: BELGA

Israël wordt daarmee na de Verenigde Staten het tweede land ter wereld dat toestemming geeft voor het gebruik van mRNA-vaccins voor de gehele bevolking, met inbegrip van peuters.

Deskundigen van twee Israëlische adviescommissies kwamen tot de conclusie dat de bijwerkingen “mild” zijn en de werkzaamheid van deze vaccins aanzienlijk. Dat blijkt uit een brief van de directeur van Volksgezondheid Nachman Ash aan het ministerie van 1 juli, die AFP dinsdag kon inkijken.

Alle deskundigen zeiden dat de vaccins veilig zijn en de meesten van hen “raadden aan baby’s en jonge kinderen met een verhoogd risico te vaccineren en de vaccinatie uit te breiden tot alle kinderen, ook die zonder verhoogd risico”, aldus de brief.

Ook in VS

Het akkoord van de Israëlische autoriteiten komt er nadat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) in juni het vaccin van Moderna goedkeurde voor kinderen tussen 6 maanden en 5 jaar en het vaccin van Pfizer voor kinderen tussen 6 maanden en 4 jaar.

Meer dan 6 miljoen Israëli’s hebben al minstens twee doses van het coronavaccin gekregen, waaronder 17% van de kinderen in de leeftijdsgroep van 5 tot 11 jaar.

Aangeboden door onze partners