Vandaag begint bewolkt, maar daarna gaat het snel: zaterdag tot 24 graden

Themabeeld 

Themabeeld ©  Boumediene Belbachir

Woensdag begint nog relatief bewolkt, maar het weer zal de komende dagen enkel verbeteren: zo kan het zaterdag tot 24 graden warm worden. Dat meldt het KMI.

jvhBron: BELGA
De weersverwachtingen voor woensdag. 

De weersverwachtingen voor woensdag. ©  KMI

Woensdagochtend is het zonnig met wat hoge wolkenvelden. Geleidelijk neemt de bewolking toe, maar het blijft overal droog. Aan zee is het al snel vrij zonnig, en geleidelijk krijgt ook de ganse westelijke helft van het land nog best wat zon te zien. In het oosten duurt het waarschijnlijk tot ’s avonds vooraleer de wolken optrekken. De maxima liggen rond 17 of 18 graden in de Hoge Venen, rond 20 graden aan zee, en tussen 21 en 24 graden in de meeste andere streken.

Woensdagavond is het op de meeste plaatsen licht bewolkt. Later neemt de bewolking toe, en in het tweede deel van de nacht gaat het licht regenen, vooral in het noordoosten en het oosten van ons land. De minima liggen tussen 13 en 17 graden.

Donderdag is het zwaarbewolkt met af en toe wat lichte regen en/of enkele buitjes, vooral dan in de oostelijke helft van het land. ‘s Namiddags wordt het overal droog met opklaringen vanaf de kust. De maxima liggen tussen 16 of 17 graden aan zee en in de Hoge Venen, en 20 graden in het centrum.

Vrijdag is het meestal droog met opklaringen en wolkenvelden. De maxima liggen rond 16 graden op de Ardense hoogten, rond 19 graden aan zee, en rond 20 of 21 graden in de meeste andere streken.

Zaterdag wisselen bewolkte perioden af met opklaringen. In de meeste streken blijft het droog, maar in de buurt van de grenzen in het noorden en het oosten zijn enkele regendruppels niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 19 en 24 graden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten