Vijf kinderen in ziekenhuis, dertien ziek: scoutskamp ontruimd na mogelijke vergiftiging door drinkwater

Themabeeld 

Themabeeld ©  Shutterstock

Een scoutskamp in Beauraing, in de provincie Namen, is ontruimd wegens een vergiftiging die wellicht aan het drinkwater te wijten was. Dertien kinderen werden ziek, van wie er vijf in het ziekenhuis zijn opgenomen, zo melden Franstalige media. Het federaal voedselagentschap neemt ter plaatse stalen om de exacte oorzaak te onderzoeken.

jvh,tgBron: RTL

De scouts, die met 24 waren, zijn van een afdeling in Roux, nabij Charleroi. In de nacht van dinsdag op woensdag verwittigden de leiders de hulpdiensten, waarna vier ziekenwagens en een MUG naar het kamp werden gestuurd. Vijf kinderen werden naar het ziekenhuis gebracht, de acht andere zieke kinderen werden naar het opvangcentrum van FedAsil in Beauraing gebracht.

De zieke kinderen zijn er niet erg aan toe, maar de burgemeester van Beauraing, die rond 3 uur ’s ochtends ter plaatse ging, besliste het scoutskamp uit voorzorg minstens 48 uur lang te sluiten, zodat alle kinderen door hun huisarts onderzocht kunnen worden. De ouders werden verzocht hun kinderen op te halen.

Het federaal voedselagentschap FAVV neemt nu stalen om de oorzaak van de voedselvergiftiging te achterhalen. Dat meldt burgemeester van Beauraing Marc Lejeune.

“De koks hadden in de dag boodschappen gedaan, dus het lijkt weinig waarschijnlijk dat het probleem daar zit. Maar we moeten het wel controleren. Het water zal gecontroleerd worden aan de kraan en in de bidons. Het resultaat zou tegen donderdag binnen moeten zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten