Wintercircus krijgt groot scherm om voor Rode Duivels te supporteren: “Ideale locatie om WK voetbal te beleven”

 
Gent -

De Tour de France is net begonnen, maar de duivelkoorts voor het WK voetbal in Qatar eind dit jaar begint al te komen. Het Wintercircus wordt tijdens het kampioenschap het epicentrum van de VRT-verslaggeving en belevingsruimte voor de supporters. “Het worden warme weken in het Wintercircus.”

Simon Dekaezemaker

Na het door Italië gewonnen EK voetbal vorig jaar, maken we ons opnieuw op voor verschillende weken voetbalspektakel in november en december met het WK voetbal in Qatar. De Rode Duivels zullen alles uit de kast moeten halen om beter te doen dan de bronzen medaille van Rusland.

Tijdens grote voetbalkampioenschappen kan je op de VRT alle matchen volgen, het verloop van het tornooi en de sportieve prestaties van de Duivels. Dat doet de publieke omroep normaal van een groot ‘supportersdorp’ vlakbij de VRT-gebouwen, maar dit jaar willen ze iets speciaals doen.

Hub voor WK voetbal

Voor het WK in Qatar trekt de VRT naar het pas gerenoveerde Wintercircus als centrale en publieke hub die zal dienen voor haar aanbod op radio, televisie en online en ook als belevingsruimte voor de fans met een groot scherm. De verschillende redacties zullen vandaaruit werken tijdens het WK.

“Het Wintercircus in Gent is voor ons de ideale locatie om samen met alle Vlamingen het WK te beleven”, legt CEO van de VRT Frederik Delaplace uit. “Het is een prachtig gebouw met veel open binnenruimte en tal van mogelijkheden. Het worden eind dit jaar warme weken in het Wintercircus.”

De samenwerking rond het WK is ruimer dan alleen de locatie voor de uitzendingen. Het is een breed partnerschap tussen de VRT, Stad Gent, de toeristische sector, de sociale economie en de provincie Oost-Vlaanderen met evenementen, maar ook een kritische blik op de situatie in Qatar.

Pas gerenoveerd

“Dit zal onze stad meer dan een maand lang elke dag mooi in beeld brengen”, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). “In Gent is er een enorm sterk sociaal weefsel aanwezig rond het voetbal. We zijn er dan ook van overtuigd dat het WK voetbal zal leven in onze stad.”

Het Wintercircus werd na jaren leegstand gerenoveerd door sogent. In het verleden diende het als indoor hippodroom, circus en evenementenhal. In de toekomst wordt het gebruikt multifunctionele ruimte voor technologiebedrijven, maar ook voor cultuur, horeca en andere activiteiten.

LEES OOK. Wintercircus moet trekpleister voor ‘gewone Gentenaars’ worden: “Winkelen en koffiedrinken”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten