IT’er Stéphanie (34) ontwerpt kleren in gerecycleerde stof: “Onze tweelingjongens zijn grote fan”

Stéphanie met haar gezin in matching outfits van Ridges & Steam.  

Stéphanie met haar gezin in matching outfits van Ridges & Steam.  ©  IF

Mariakerke -

Naast een carrière in de IT-sector startte Stéphanie Vermeersch (34) met een eigen kledingmerk: ‘Ridges & Steam’. Ze gebruikt duurzame stoffen uit gerecycleerd katoen voor haar truien en T-shirts, met een avontuurlijk kantje.

Fien Lakiere

Drie jaar geleden werd Stéphanie Vermeersch uit Mariakerke mama van tweeling Jack en Jérôme. Sindsdien gaat ze veel bewuster om met duurzaamheid. “We kochten veel tweedehands, maar niet alles is even makkelijk te vinden en kleren verslijten snel. Ik was altijd al bezig met mode, maar tijdens corona had ik meer tijd om mij erin te verdiepen.”

Zo ontstond haar eigen kledingmerk ‘Ridges & Steam’. “Het is een sideproject, naast mijn werk als projectmanager in de IT-sector. Ik ging zelf op zoek naar gerecycleerde stoffen en kwam uit bij een Spaans bedrijf dat oud katoen ophaalt om er nieuwe draad van te maken. Die wordt aangevuld met organisch katoen. De kleren zelf worden gemaakt in een familiebedrijf in Portugal.” (lees verder onder foto’s)

De kleren zijn gemaakt uit 50 procent gerecycleerd en 50 procent organisch katoen. 

De kleren zijn gemaakt uit 50 procent gerecycleerd en 50 procent organisch katoen. ©  IF

Je kunt gaan voor volledige matching outfits, of voor hetzelfde thema. 

Je kunt gaan voor volledige matching outfits, of voor hetzelfde thema. ©  IF

Avontuur

De collectie bestaat uit sweaters en T-shirt voor kinderen en volwassenen. “De naam verwijst naar de bergtoppen, omdat ik hou van wandelen in de bergen, en naar de stoom van mijn passie voor het project. Voorlopig hebben we thema’s rond kamperen en de zee, gekoppeld aan mijn persoonlijke interesses. Ook met kinderen moet je nog steeds op avontuur kunnen, vind ik. Onze tweelingjongens zijn alleszins grote fan. Toen ik de eerste pasmodellen kreeg, vochten ze erom.”

De kleren zijn te koop via de webshop en bij verschillende winkels in Gent. “Momenteel ben ik in gesprek om uit te breiden naar verkooppunten in Antwerpen, Brugge en Leuven. Ik ben ook bezig aan nieuwe thema’s en kleuren. Een eigen winkel is niet meteen het doel, op termijn wil ik het vooral nog duurzamer maken, dat mensen bijvoorbeeld oude stuks kunnen terugbrengen om die opnieuw te recycleren.”

Info: www.ridgesandsteam.be

Jack en Jérôme zijn grote fan van de collectie van hun mama. 

Jack en Jérôme zijn grote fan van de collectie van hun mama. ©  IF

Een tent en een bootje voor de volwassenen,... 

Een tent en een bootje voor de volwassenen,... ©  IF

… en een zeehond en vosje voor de kinderen. 

… en een zeehond en vosje voor de kinderen. ©  IF

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent