Politie van Breda jaagt op ontsnapte neusbeer

Themabeeld 

Themabeeld ©  Shutterstock

De politie van Breda jaagt woensdag op een neusbeer. Het dier komt normaal gesproken niet voor in Nederland, het gaat vermoedelijk dus om een ontsnapt exemplaar. “Ze worden soms als huisdier gehouden, we denken dat hij ergens ontsnapt is”, aldus een woordvoerder.

jvhBron: De Telegraaf

De neusbeer bevindt zich in de bomen in een landelijke dreef in het zuiden van de stad. De dierenambulance probeert het dier samen met de brandweer naar beneden te krijgen. Er worden onder meer trappen en een vervoersmand ingezet om het dier te vangen, “maar hij kan van boom naar boom, het is dus een hele onderneming”, klinkt het.

Als de kleine beer gevangen is, zal hij naar het vogelrevalidatiecentrum in Zundert gaan. “Daar hebben ze betere voorzieningen, en nemen ze ook uitheemse dieren op. Daarna wordt gekeken waar het beest het beste heen kan”, klinkt het.

Aangezien het een exoot betreft, zal de eigenaar – als die zich meldt – de juiste papieren moeten voorleggen om de neusbeer terug te krijgen. Mogelijk gaat het om een rode neusbeer, die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten