Boris Johnson onder vuur in vragenuurtje, maar Britse premier denkt niet aan opstappen: “Mandaat om door te gaan, en dat is wat ik zal doen”

Boris Johnson 

Boris Johnson ©  EPA-EFE

De Britse premier Boris Johnson ligt momenteel tijdens het wekelijks vragenuurtje in het Lagerhuis zwaar onder vuur. De voorbije twee dagen zag de premier een hele resem regeringsmedewerkers opstappen of hun vertrouwen in hun premier opzeggen, waaronder ook enkele belangrijke ministers. Oppositieleider Keir Starmer, van de partij Labour, trok woensdag hard van leer tegen Johnson, maar de premier maakte geen aanstalten om zich terug te trekken.

jvhBron: BELGA

LEES OOK. Druk blijft stijgen: drie ministers uit Britse regering nemen op enkele uren ontslag

“We zullen ons blijven kwijten van het mandaat dat mij is toevertrouwd”, verklaarde de regeringsleider tijdens de verhitte discussie. “Het is de taak van een premier in moeilijke omstandigheden, wanneer hem een kolossaal mandaat is gegeven, om door te gaan, en dat is wat ik zal doen”, klonk het fors.

LEES OOK. Het houdt niet op voor Boris Johnson: “Voor eerst het gevoel dat er een strategie is om hem te dumpen” (+)

Johnson verontschuldigde zich wel opnieuw voor het feit dat hij zijn partijgenoot Chris Pincher op een belangrijke post had gezet, hoewel hij op de hoogte was van beschuldigingen van seksuele intimidatie. Maar hij had onmiddellijk gehandeld toen hij hoorde van nieuwe aantijgingen tegen Pincher, verdedigde hij zich.

LEES OOK. “Game over”: Britse kranten zien toekomst van Boris Johnson aan zijden draadje hangen

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten