Historisch herenhuis komt in handen van investeringsfonds: “Vastgoedportefeuille uitbouwen tot 750 miljoen”

 

 ©  Google Maps

Gent -

Het historische pand in de Koningstraat waar de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren (KANTL) is gehuisvest, komt in handen van het ontwikkelings- en investeringsfonds Triginta.

Sander Luyten

Het herenhuis ‘Huis van Oombergen’ is gebouwd in de 18de eeuw en genoemd naar de eerste eigenaar. Oorspronkelijk werd het opgetrokken in rococostijl. Nadien kwamen daar classicistische elementen en een nieuwbouwvolume bij. De Belgische Staat kocht het huis in 1892 en in 2005 werd het in erfpacht verkocht aan een private eigenaar. Die verkocht het recent aan Triginta.

Rob Ragoen van Triginta: “De strategische ligging, de historische erfgoedwaarde en de staat van het gebouw hebben ons overtuigd om het te kopen. Het is de bedoeling om samen met KANTL de langetermijnsamenwerking verder te zetten en het iconische monument nog meer open te stellen voor het grote publiek. Zo kan iedereen genieten van onze gezamenlijke, rijke geschiedenis”.

Triginta werd in 2018 opgericht met het privé kapitaal van vermogende Belgische families. De vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar focust zich op de uitbouw van een kwalitatieve vastgoedportefeuille in maatschappelijk relevante deelsectoren. Naast de herbestemming van religieus vastgoed specialiseert Triginta zich ook in het zorgvastgoed van de toekomst en publiek private samenwerkingen. De aankoop van het pand in de Koningstraat past binnen de ambitie van Triginta om tegen 2026 de vastgoedportefeuille uit te bouwen van 750 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent