Wielrennen Vrouwen-beloften Europees kampioenschap tijdrijden in Anadia

Shari Bossuyt is ook als tijdrijdster gegroeid: “Niet meer stilvallen in het tweede deel”

Op het BK tijdrijden in Gavere snelde Shari Bossuyt naar de tweede plaats achter Lotte Kopecky.

Op het BK tijdrijden in Gavere snelde Shari Bossuyt naar de tweede plaats achter Lotte Kopecky.© Marc Van Hecke

© MVH

1 / 2

Shari Bossuyt mikt op een mooie uitslag in het Europees kampioenschap tijdrijden voor vrouwen-beloften in het Portugese Anadia. “Ik heb geleerd om mijn race beter in te delen”, zegt de Stasegemse van Canyon/SRAM Racing.

Bossuyt, die opgeklommen is naar de 64ste plaats op de UCI-ranking, werd achter de ongenaakbare Lotte Kopecky tweede op het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Gavere. “Die prestatie gaf me vertrouwen. Het ging om een moeilijk parcours zonder recuperatiemogelijkheden. Ik viel niet stil. Vorig jaar ging ik zowel tijdens de nationale titelstrijd als op het Europees kampioenschap te hard van start. Ik heb op dat vlak mijn les geleerd. Ook in het tweede deel moet je nog voluit kunnen gaan. Ja, ik ben gegroeid als tijdrijdster.”

“Conditioneel ben ik zeker in orde. In de Lotto Belgium Tour had ik de goede tred te pakken. Ik werd tweede in de eerste etappe in lijn van Blankenberge naar Brugge en de lastige slotrit in en om Geraardsbergen. Ook in het eindklassement strandde ik op de dichtste ereplaats.”

Hart klopt voor de piste

De 21-jarige vriendin van prof Gerben Thijssen betwist ook de wegrit. “En nadien staat nog het Europees kampioenschap baanwielrennen in Anadia op mijn programma. Mijn hart blijft kloppen voor de piste. De combinatie zal ik niet snel opgeven”, besluit Bossuyt.

Het Europees kampioenschap tijdrijden voor vrouwen-beloften vindt donderdag plaats. De afstand bedraagt net als bij de mannen 22 kilometer. (tvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten