Mathieu van der Poel heeft opnieuw slechte benen en lost troosteloos in de Tour: “Ik ben een schim van mezelf, frustrerend”

 

Mathieu van der Poel loog niet toen hij voor de start van de kasseirit in de Tour de France zei dat hij zich tot nu toe nog niet geweldig heeft gevoeld. En dat de benen momenteel (nog) niet meewillen. De Nederlander was een van de favorieten op de Franse kasseien, maar moest er na versnellingen van Ineos en Quick-Step Alpha Vinyl af. Pijnlijk.

Vincent Van Genechten

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik ben een schim van mezelf”

Van der Poel kwam uiteindelijk als 81ste over de streep, op 3’48” van ritwinnaar Simon Clarke en op bijna drie minuten van de groep met Wout van Aert. Wat er gebeurd was met Van der Poel in de vijfde etappe naar Arenberg?

“Niets, eigenlijk”, haalde hij de schouders op. “Ik had niet de benen die ik gewild had. Die heb ik al een hele tijd niet, ik ben een schim van mezelf. Dat is een beetje frustrerend. Zeker vandaag, in een rit die me normaal echt goed ligt, en waar ik van hou. Voorlopig draait het niet. Hopelijk komt dat nog. (Lacht groen) Anders wordt het nog een lange Tour. Maar doorgaan is het enige perspectief.”

Zelf heeft Van der Poel geen uitleg voor zijn mindere presteren in de Tour. “Neen, ik heb geen verklaring. Ik weet het ook niet. Anders was het makkelijk. Het draait niet. Ik had deze morgen bij de start al wat twijfels, omdat het de eerste dagen ook niet echt goed ging. Dat viel niet zo op omdat het nogal rustig ging in het peloton, maar gisteren voelde ik al dat ik niet mijn normale benen had. Vandaag was echt een etappe waarvan ik hou, en ik dacht dat hier veel mogelijk zou zijn. Maar niet met dit soort benen. Dat had ik al snel begrepen. Ik had zelfs niet de benen om aan de eerste strook vooraan te gaan zitten. Dan weet je genoeg.”

 

 ©  BELGA

Opvallend: Van der Poel liet zich zelfs ontvallen dat hij ook in de voorbije Giro niet tevreden was over zichzelf.

“Ik haal voor mezelf al een tijdje niet het niveau dat ik voor ogen heb, en dat is frustrerend. De Giro was wel goed, al vond ik het ook niet uitmuntend. Ik pakte wel de roze trui met winst op de eerste dag. En ik zat daarna vaak in de aanval, maar ik had toen ook niet de benen om het af te maken of om te koersen zoals ik het wilde. Ik was vaak de eerste die eraf moest. Niet mijn gewoonte.”

Op Twitter kwam Thomas De Gendt met een verklaring voor de huidige mindere vorm van Van der Poel: “De tol van een zware Giro. Ik zie weinig renners uit de Giro nog sterk rond rijden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten