Drie verdachten schietincident tijdens boerenbetoging in Heerenveen aangeklaagd voor poging doodslag

 

De politie heeft dinsdag tijdens de boerenprotestactie langs snelweg A32 bij Heerenveen drie mensen aangehouden. Ze worden verdacht van een poging tot doodslag. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekend.

Bron: BELGA

Het gaat om een 46-jarige man uit de gemeente Opsterland en een 34-jarige man en een 16-jarige jongen die beiden uit Heerenveen komen. Het drietal zit nog vast.

Het OM doet onderzoek naar de feiten en omstandigheden en de gedragingen van de mannen. Afhankelijk van de uitkomsten van dat onderzoek besluit de officier of de verdachten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris, die over verlenging van hun voorarrest kan beslissen.

LEES OOK. Moeder van door politie beschoten boerenzoon (16) getuigt: “Een paar millimeter ernaast en Jouke was dood geweest”

Tijdens de protestactie heeft de politie geschoten. De tractor van de 16-jarige jongen uit Heerenveen werd daarbij door een kogel geraakt. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het vuurwapengebruik. “In dat onderzoek worden betrokkenen bevraagd, beelden bekeken en vindt sporenonderzoek plaats. Op dat onafhankelijk onderzoek kan en mag het Openbaar Ministerie niet vooruit lopen. Wij vragen eenieder dat ook niet te doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten