Schoenenfabrikant Ecco geen hofleverancier van Deense koninklijke familie meer door oorlog in Oekraïne

De Deense koninlijke familie liep al jaren op Ecco-schoenen 

De Deense koninlijke familie liep al jaren op Ecco-schoenen ©  rr

Na meer dan dertig jaar heeft de Deense schoenenfabrikant Ecco zijn status als hofleverancier van de Deense koninklijke familie verloren. De afgelopen maanden klonk al kritiek op de schoenenfabrikant omdat het zijn activiteiten in Rusland voortzette, ondanks de Russische inval in Oekraïne.

Bron: BELGA

Het predicaat Hofleverancier loopt af op 16 april 2023 “en de koninklijke familie heeft laten weten dat het niet zal worden verlengd”, zo maakte het bedrijf woensdag bekend. “De directie van Ecco neemt kennis van het besluit van het Koninklijk Huis en heeft daar niets aan toe te voegen” klinkt het.

De afgelopen maanden klonk al kritiek op de schoenenfabrikant omdat het zijn activiteiten in Rusland voortzette, ondanks de Russische inval in Oekraïne. Ecco zelf zei dit te doen “uit verantwoordelijkheid voor de werknemers”. Zo zouden ongeveer 1.800 mensen werken in de Ecco-winkels in Rusland. Intussen hebben verschillende Deense schoenenwinkels hun samenwerking met Ecco stopgezet.

De titel van hofleverancier wordt toegekend voor een periode van vijf jaar. Aan het einde van die periode wordt beoordeeld of de leverancier nog steeds aan de toekenningsvoorwaarden voldoet.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten