Wielrennen junioren Klimkoers in Herbeumont

Ereplaats voor Kay De Bruyckere in Herbeumont

De Bruyckere.

De Bruyckere. © MVH

Maandag keerde Kay De Bruyckere (Bert Containers-Doltcini) van het EK-mountainbike in Anadia terug. Een dag later schitterde de Maldegemnaar in de Ardennen met een knappe ereplaats als resultaat.

De Bruyckere is een renner voor alle terreinen. “In Portugal moest ik vanaf de vijfde rij aan de wedstrijd beginnen. Die slechte startpositie blijft een handicap”, zegt Kay. “Toch kon ik oprukken naar de veertiende plaats. De top tien was binnen handbereik. Deze prestatie zorgde toch voor voldoening. Een dag later stond ik zonder verwachtingen aan de start van de klimkoers in Herbeumont. Mijn benen voelden beter aan dan verwacht. Sacha Prestianni koos vroeg voor de aanval en niemand reageerde. Op kousenvoeten reed hij weg en in een handomdraai had hij een mooie voorsprong. In de finale geraakten we met een twaalftal weg uit het peloton, maar het draaide nooit goed rond. Op de slotklim zette ik alles op alles. Ik zag Sacha voor me uitrijden, maar ik kreeg hem niet te pakken. Het is een bijzonder straffe prestatie van Prestianni. Met de vijfde plaats was ik best wel tevreden.”

Ontwikkelen

Zondag staat voor De Bruyckere Menen-Kemmel-Menen op het programma. “Dat is een UCI-koers waarin we drie keer de Kemmelberg voor de wielen krijgen. In dit soort koersen wil ik me verder ontwikkelen”, blikt Kay hoopvol naar de nabije toekomst. (fdg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten