Voetbal 3de provinciale 

BHS United wil vel duur verkopen in nieuwe reeks

 

 ©  Marc Van Hecke

Na jaren in de Leuvense reeks te hebben gespeeld, moet Boortmeerbeekse fusieclub BHS United in de Brusselse reeks van start gaan, en dat is niet van harte.

Een handvol seizoenen geleden belandde het toenmalige KFC Hever, onderdeel van deze fusieclub, nog in een Brusselse reeks in vierde provinciale, dat leverde hen toen succes op met een titel.

“Het missen van de derby’s is zowel sportief als financieel een aderlating, daar valt jammer genoeg weinig aan te doen”, zegt sportief verantwoordelijke Joey De Groof. “Ik ken enkele ploegen in onze nieuwe Brusselse reeks zoals Zemst, Sterrebeek en Kortenberg. Dat zijn volgens mij ploegen die de ambitie hebben om net zoals wij bovenin mee te draaien. We zien de nieuwe reeks als een uitdaging en we gaan ons daartoe zo goed mogelijk voorbereiden. We gaan scouting verrichten en proberen ons vel zo duur mogelijk te verkopen.”

De nieuwe trainer Kevin Goossens (ex Greunsjotters Vossem) zag negen nieuwe spelers aansluiten en eentje stoppen. De nieuwkomers zijn Arne Van Den Bossche (Rapid Leest), Jonas Boghe, Robin Koekoek, Nick Trullemans (allen KFC Perk), Aleandro Swiggers (Lozenhoek Keerbergen), Frederik Luyten (vrije speler), Brian Annaert (Kampenhout), Keegan Witasse (Nossegem) en Mechqouq Wouail (Hombeek). Verdediger Andreas Rits stopt. Met verdediger Raphäel Quarcoo (Hooikt) was er een overeenkomst, tot bleek dat hij ook bij Antwerpse vierdeprovincialer Putte een contract ondertekende. Dit dossier zal meer dan waarschijnlijk voor de groene tafel verschijnen. (svw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten