OH Leuven wint met de nodige moeite oefenmatch van Beerschot

 ©  BELGA

Het kostte behoorlijk veel moeite, maar OH Leuven heeft ook zijn vierde oefenwedstrijd winnend afgesloten. Tegen Beerschot werd het 2-1.

mah

De Leuvenaars kwamen al snel op voorsprong. De twintigjarige Nsingi, die aan een sterke voorbereidingscampagne bezig is, bediende Shengelia: de Georgiër stond helemaal alleen en kon vlot de 1-0 maken. Beerschot deed goed mee en kwam iets voor het halfuur op gelijke hoogte na onnodig balverlies van Keita. Sanusi profiteerde en trapte de 1-1 tegen de netten.

Niet veel later begingen de bezoekers een strafschopfout op Nsingi. Holzhauser mikte de 2-1 vanop de stip in doel tegen zijn voormalige werkgever. De Oostenrijker werd op het uur overigens vervangen door een landgenoot: Philipp Schobesberger, een 28-jarige tester op het Leuvense middenveld. Toen maakte ook nieuwkomer en Marokkaans international Hamza Mendyl zijn opwachting bij OHL.

Verder viel op dat de mannen van Marc Brys behoorlijk goed stonden, maar defensieve risico’s en slordigheden brachten hen alsnog geregeld in de problemen. De Mannekes kwamen echter niet meer langszij.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten