Duatlon Lotto Series Pittem

Nicolas De Smet: “Met de derde plaats kan ik voorlopig leven”

In Kortrijk werd Nicolas De Smet derde.

In Kortrijk werd Nicolas De Smet derde.© VDB

Zaterdag vindt in Pittem de derde manche plaats van de Lotto Duatlon Series. “Ik hoop er mijn derde plaats te kunnen verstevigen”, zegt Nicolas De Smet. “Tegen mijn broer Thibaut en Guust De Smul valt allicht ook deze keer niet veel te beginnen.”

Nicolas De Smet is na een passage als wielrenner en veldrijder pas vorig jaar naar duatlon overgestapt. “Voordien ging ik wekelijks al eens tien kilometer lopen, zomaar voor het plezier. Af en toe waagde ik mijn kans eens in een duatlon, maar daar bleef het bij. Nu heb ik het lopen ook structureel in mijn trainingsprogramma opgenomen en dat rendeert wel. Op een jaar tijd ben ik op de 5.000 meter een minuut sneller geworden. Toch moet ik zaterdag geen illusies koesteren. Daarvoor zijn mijn broer Thibaut en Guust De Smul nog een maat te sterk voor mij. Geen nood, want daar kan ik voorlopig mee leven.”

Ook voor Nicolas was er in het Roemeense Targu Mures een WK-medaille weggelegd.

“Met mijn tweede plaats bij de beloften in de crossduatlon was ik echt blij en ik hoop in september in Bilbao de lijn te kunnen doortrekken op het EK. Ik heb er echt mijn hoofddoel van gemaakt. Daar krijg ik trouwens opnieuw twee kansen. Naast een duatlon over de sprintafstand staat er eveneens een crossduatlon op het programma”, vervolgt de 21-jarige Waregemnaar, die vorig weekend nog de 8-kilometerloop in Dwars door Zulte op zijn naam schreef.

De start van de Pittemse duatlon, die nu aan zijn vijfde editie toe is, wordt om 15 uur in de Egemstraat gegeven.

“De eerste run is slechts vijf kilometer lang”, gaat Nicolas De Smet verder. “Die kortere afstand speelt een beetje in mijn voordeel. Daar kan ik allicht de achterstand tot een minimum beperken. Eens op de fiets krijgen we een vrij bochtenrijk parcours aangeboden en dat is echt mijn ding. Het feit dat er mag gestayerd worden, vind ik ook al zeer interessant. Bij de vorige editie van 2019 finishte ik als derde achter Jan Petralia en Wazo De Rouck. Ik vermoed dat die derde plaats ook nu weer mijn deel zal zijn.”(wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten