Jongeman gefilmd die zijn gevoeg doet op markt: “Dit is wansmakelijk en totaal ongepast”

De man deed zijn gevoeg op het marktplein in Izegem. 

De man deed zijn gevoeg op het marktplein in Izegem. ©  Google Streetview

Izegem -

De politie heeft een jongeman geïdentificeerd die zondagmorgen in het centrum van Izegem zijn gevoeg deed. De jongeman mag zich aan een GAS-boete of een alternatieve straf verwachten. “Dit is wansmakelijk en totaal ongepast.”

Bert Feys

Op sociale media circuleert een filmpje waarop te zien is hoe een jongeman zijn gevoeg doet vlakbij het terras van café ’t Plectrum op de Grote Markt in Izegem. Nadien leegt hij op diezelfde plaats ook nog eens zijn volle blaas. Een vriend van de jongeman filmt het ganse tafereel.

Het voorval gebeurde zondagmorgen rond 6.30 uur. De jongeren hebben na wellicht een zwaar nachtje stappen schijnbaar de tijd van hun leven. Beiden proesten het uit. Burgemeester Bert Maertens (N-VA) kan er minder mee lachen. “Dit is wansmakelijk en totaal ongepast”, zegt hij.

De politie werd op de hoogte gebracht van de feiten. “Zoiets kan echt niet. Wij zijn dan ook onmiddellijk gestart met een onderzoek”, zegt Carl Vyncke van de politiezone RIHO. Het speurwerk van de politie leverde al snel resultaat op. “De politie heeft de persoon inmiddels geïdentificeerd. De feiten zijn ook te zien op camerabeelden van onze camera’s in de uitgaansbuurt. De politie zal sowieso een pv opstellen. Dat zal dan ongetwijfeld leiden tot een GAS-boete of een alternatieve werkstraf”, aldus de burgemeester.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten