In alle luwte staat Ineos Grenadiers plots met vier renners in top acht klassement: “We staan waar we willen staan”

 ©  BELGA

Waar iedereen zich fixeert op een duel tussen Pogacar en Jumbo-Visma, lijkt men Ineos Grenadiers uit het oog te verliezen. Maar het Britse topteam staat met vier renners in de top acht van het klassement. En dat opent mogelijkheden.

Guy Van Den Langenbergh

Met Yates, Pidcock en Thomas op respectievelijk 39, 40 en 46 seconden, gevolgd door Dani Martinez op exact één minuut van Tadej Pogacar, is niets verloren voor het team van manager sir Dave Brailsford. “We staan waar we willen staan”, liet ex-Tourwinnaar Geraint Thomas zich na afloop ontvallen.

Alleen is nog niet duidelijk hoe de Britten hun numerieke meerderheid gaan uitspelen. Opteren ze weer voor een klassieke bergtrein in dienst van één kopman of gaan ze zich wagen aan een potje schaken. “Tom is de minst verwachte naam bovenaan het klassement dus misschien moeten we hem de nodige ruimte geven”, dacht Adam Yates. “Een echte kopman is er momenteel niet, we staan allemaal nog op gelijke voet”, voegde de Colombiaan Dani Martinez er veelbelovend aan toe.

Lof voor Van Aert

Hoe ze het in de eerste echte bergrit echt zullen aanpakken, moet nog besproken worden. Maar ze beseffen bij Ineos wel dat ze kaarten in de hand hebben die gebruikt moeten worden. “Al moet je ook één ding durven zien: Tadej Pogacar en Wout van Aert fietsen momenteel op een andere planeet”, zei Thomas.

Van Aert had een diepe indruk nagelaten, beklemtoonde hij nog. “Het was gewoon niet normaal zoals hij reed. Op zijn eentje scheurde hij het peloton aan flarden. Die jongen heeft gewoon te veel kracht, het was indrukwekkend.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten