Russische buitenlandminister Lavrov aangekomen op G20 in Bali

 ©  AP

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov is vrijdagochtend op Bali aangekomen voor de langverwachte besprekingen van de ministers van Buitenlandse Zaken van de G20. Bij zijn aankomst in het luxe Mulia Hotel in de badplaats Nusa Dua, werd Lavrov beleefd maar gereserveerd begroet door de Indonesische minister van Buitenlandse Zaken Retno Marsudi. Op de achtergrond klonk echter geroep van omstanders die Rusland opriepen een einde te maken aan de oorlog in Oekraïne.

ltoBron: BELGA

Indonesië, dat momenteel het voorzitterschap van de G20 bekleedt, had eerder aangeboden te bemiddelen tussen Moskou en Kiev. Alle ogen zijn nu gericht op hoe de tegenstanders van de Russische oorlog met Lavrov zullen omgaan. Zijn aanwezigheid wordt gezien als een test voor de mogelijke deelname van de Russische president Vladimir Poetin aan de G20-top medio november, eveneens op Bali. 

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock en haar Amerikaanse ambtgenoot Anthony Blinken kwamen zijn vrijdagochtend ook aan in de badplaats.

LEES OOK. Omstreden plan van legertop wordt in allerijl teruggedraaid door Zelenski: komt er roest op de Oekraïense oorlogsmachine? (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten