Nieuwe dag, nieuwe opgaves: ook voor Guillaume Martin en Kasper Asgreen zit de Tour erop

Guillaume Martin ©  Sirotti / Icon Sport

Zaterdag moesten Stake Laengen en Bouchard noodgedwongen de Tour verlaten na een positieve coronatest, zondag moeten ook Ruben Guerreiro en Guillaume Martin er de brui aan geven. Bij Quick-Step Alpha Vinyl start Kasper Asgreen dan weer niet meer.

Jens Heylen

Voor de start van de lastige bergetappe verliest het Tourpeloton opnieuw twee namen: Ruben Guerreiro (EF) is ziek. Er was eerst sprake van corona bij hem, maar dat werd door de ploeg weerlegd. Guillaume Martin (Cofidis) geeft wel op door corona. Ook Kasper Asgreen start niet meer wegens te veel last aan de knie. “Ook al herstelde de linkerknie van Kasper na zijn blessure in de Ronde van Zwitserland, toch ging de genezing niet zoals verwacht. Daarom besliste de medische staf van de ploeg dat hij de Tour moet verlaten om het tweede deel van het seizoen niet in gevaar te brengen”, klinkt het bij Quick-Step Alpha Vinyl.

Zaterdag verloor gele trui Tadej Pogacar al een knecht in zijn team: Vegard Stake Laengen testte positief, net zoals Geoffrey Bouchard, ploegmaat van Oliver Naesen bij AG2R-Citroën.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten