Duatlon Lotto Series Pittem

Thibaut De Smet van start tot finish

In Pittem duldde Thibault De Smet geen tegenstand.© VDB

Ook in de duatlon van Pittem werd wat de eerste twee plaatsen betreft de hiërarchie gerespecteerd. Thibaut De Smet pakte er zijn derde zege in de Lotto Series voor Guust De Smul. Bij de vrouwen waxs de hoogste podiumplaats voor Elke Timperman.

Willy Goossens

Bij de eerste run van vijf kilometer vormde zich een kopgroep van zes onder leiding van topfavoriet Thibaut De Smet. In zijn zog volgden onder meer Aaron Decloedt, Martin Oldenhove en Guust De Smul. Eens op de fiets zette de Waregemnaar door. Bij de wissel telde hij een halve minuut voorsprong op De Smul. Nog een halve minuut later meldden zich Oldenhove en Decloedt. In die posities kwamen ook na de slotloop geen wijzigingen. De Smet haalde het uiteindelijk met 43 seconden voorsprong op De Smul. Decloedt, de Bruggeling die op het WK in Roemenië vierde werd bij de beloften, werd op precies één minuut knap derde.

“Eens de eerste wissel in zicht heb ik wat versneld om met lichte voorsprong aan het fietsen te beginnen”, vertelde De Smet. “Ik wisselde ook zeer snel, waarna ik op volle kracht doorging. Op het parcours kon ik ook het overzicht bewaren om goed in te schatten waar mijn concurrenten zich precies bevonden. In de tweede ronde kwam De Smul iets dichter, maar daar bleef het ook bij. In de slotloop kon ik dan vlot mijn positie bewaren.”

“De hoeveelste zege dit nu in mijn carrière is, neen dat heb ik echt niet bijgehouden, want intussen kijk ik alweer vooruit. Volgende week is er de Cross Duatlon in Westrozebeke. Daarna vertrek ik voor twee weken op stage naar de Vogezen om er onder meer het EK in Bilbao voor te bereiden.”

Bij de vrouwen legde Elke Timperman als snelste de openingsronde af. Op korte afstand volgden Camille Roman, een junior uit Aalter, en Marlies De Nul. De Rumbeekse, die daarna ook veruit de snelste fietstijd afleverde, werd in de slotloop niet meer verontrust. Roman bleef tweede, De Nul derde. Timperman debuteerde pas dit jaar als duatleet, meer bepaald in Kortrijk, waar ze trouwens meteen de zege pakte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten