Cameron Diaz was “mogelijk drugskoerier”

 ©  NBCU Photo Bank via Getty Images

Cameron Diaz (49) heeft mogelijk zonder dat ze het wist gefungeerd als drugskoerier. Dat vertelt ze in een interview. In de vroege jaren 1990 raakte ze in Parijs aan slechts een job. “Ik denk dat ik drugs gesmokkeld heb naar Marokko.”

(eadp)

De grote doorbraak van Cameron Diaz kwam er in 1994 met The mask, en later ook nog het There is something about Marry, My best friend’s wedding en Sex tape. Maar voor die successen was ze model. In de vroege jaren 1990 verhuisde ze naar Parijs om er een carrière na te jagen. Maar eenvoudig bleek dat allerminst. “Ik heb geen dag werk gehad”, zegt ze in de podcast Second Life van Hillary Kerr. “Een heel jaar was ik daar, maar een job krijgen lukte me niet. Behalve eentje, maar ik denk echt dat ik werd ingezet als drugskoerier naar Marokko. Ik zweer het je.”

LEES OOK. America’s sweetheart is terug: Cameron Diaz maakt na 8 jaar een nieuwe film (+)

Ze herinnert zich dat ze modellenwerk toegewezen kreeg, en daarbij met een gesloten koffer “waarin mijn ‘pakken’ zaten” afreisde naar Marokko. Pas toen ze in de luchthaven van het land kwam, en gevraagd werd om de koffer te openen, begon ze erover na te denken: “What the fuck zat erin? Ik ben die blonde met blauwe ogen in Marokko, het zijn de jaren negentig. Ik draag een gescheurde jeans, platformlaarzen en mijn haar hangt los. Dit is echt onveilig.” Ze legde toen uit dat het niet haar koffer was en dat ze niet wist van wie het was. Gelukkig waren de veiligheidsmaatregelen op luchthavens toen een pak minder streng.

Snel na dat incident maakte Diaz als 21-jarige haar debuut in The mask. In 2014 ging ze op Hollywood-pensioen. Vorige maand maakte Jamie Foxx bekend dat ze zou terugkeren naar het grote scherm. Voor Netflix nemen ze samen de film Back in action op.

Aangeboden door onze partners

Lees ook