Lotto Soudal verlengt contracten van jonge talenten Sylvain Moniquet en Sébastien Grignard

 ©  BELGA

Sylvain Moniquet (24) en Sébastien Grignard (23) hebben beiden hun contract bij Lotto Soudal met 2 jaar verlengd. Dat maakte de Belgische WorldTour-ploeg maandag bekend. De ploegleiding is zeer tevreden over de ontwikkeling van de twee jonge Waalse renners en bouwt samen met hen verder aan de toekomst.

Bron: BELGA

Grignard in de Ronde van Vlaanderen en Moniquet in Luik-Bastenaken-Luik: beiden toonden ze zich dit seizoen in de vroege vlucht van een monument. “Dat is tekenend voor hun stijl van koersen: met open vizier, vol bravoure en, getuige de klassering van Moniquet in Luik, met ambitie”, benadrukte CEO John Lelangue. “Grignard was daarnaast present in zo goed als alle voorjaarsklassiekers en toonde zich week in week uit als een echte teamplayer. Moniquet viel dan weer op in de zwaardere etappekoersen van een week, maar ook in de Giro. Zijn vierde plaats op de Etna en aanwezigheid in verschillende lange ontsnappingen illustreren dat hij zich nog altijd blijft ontwikkelen. Ik ben heel tevreden dat we hen beiden langer aan onze ploeg kunnen binden.”

Moniquet maakt sinds 2021 deel uit van het WorldTour-team van Lotto Soudal. De 24-jarige Namenaar reed in zijn eerste jaar de Vuelta uit, dit jaar toonde hij zich met zijn offensieve koersstijl in de Giro. “Ik voel me heel goed in deze ploeg en dat gevoel groeit nog altijd”, zei Moniquet. “Ik heb een goede relatie met iedereen, zowel staff als renners. Mijn vrije rol, waarbij ik zonder druk mijn eigen ding kan doen, bevalt me zeer goed. Om die redenen was de beslissing om te blijven voor mij zeer gemakkelijk.”

Grignard verdedigt al sinds 2018 de kleuren van Lotto Soudal. In 2021 zette hij de stap van het Development Team naar het WorldTour-team. “Voor mij voelt deze ploeg echt als familie”, aldus Grignard. “Ik ben dan ook heel blij dat ik ook de komende twee seizoenen in een omgeving kan blijven werken waarin ik me thuis voel.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten