Veel nieuwtjes bij Quick-Step Alpha Vinyl: nieuwe naam, programma van Alaphilippe bekend en een nakend nieuw contract voor Lampaert

Rustdag voor de renners betekent ook dat er persconferenties op het programma stonden. Bij Quick-Step Alpha Vinyl was er heel wat nieuws te rapen. Een overzicht.

Jens Heylen

Laten we beginnen met de naam waarmee Quick-Step Alpha Vinyl in de toekomst door het leven zal gaan. Zondagavond verklapte topman Dirk Coorevits (CEO Soudal) in Vive le Vélo al dat Soudal de nieuwe sponsor en Soudal Quick-Step de spiksplinternieuwe naam zal worden. Tijdens de persconferentie van de ploeg van Patrick Lefevere werd dat ook bevestigd. Vanaf volgend seizoen rijden Evenepoel en co dus rond met Soudal Quick-Step op de borst. En dat voor vijf jaar.

Programma Alaphilippe

Wie er in deze Tour niet bij is bij Quick-Step Alpha Vinyl is wereldkampioen Julian Alaphilippe. Er werd wel aangekondigd in welke koersen en rondes we de Fransman binnenkort zullen kunnen aanschouwen: de Ronde van Wallonië (23-27 juli), San Sebastian (30 juli), Tour de l’Ain (9-11 augustus) en de Vuelta (19 augustus - 11 september) staan op het programma van Alaphilippe.

Na zijn zware val in Luik-Bastenaken-Luik op 24 april, waarbij hij meerdere breuken opliep, kwam Alaphilippe nog maar één keer in actie, namelijk op de Franse kampioenschappen van 26 juni. Daar werd hij dertiende, nadat hij het werk opknapte voor ploegmaat Florian Sénéchal, die de nationale titel op zak stak.

Contract Lampaert

Tijdens de persconferentie kreeg Patrick Lefevere ook een vraag over het aflopende contract van Yves Lampaert, die de openingstijdrit in deze Tour won. “We zijn allebei West-Vlamingen. Als ik mijn woord geef, is dat meer waard dan een contract. We hebben elkaar de hand nog niet geschud, maar de manager van Yves heeft wel het pistool tegen mijn kop gezet. Dus ik denk dat we voor een paar jaar zullen tekenen”, luidde het antwoord van Lefevere. Wellicht zal Lampaert dus ook volgend seizoen in het nieuwe truitje van Soudal Quick-Step te zien zijn. Lampaert bevestigde even later zelf dat hij nog geen nieuw contract heeft getekend, maar dat het wel de goede kant opgaat.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten