Einde aan de lijdensweg van Ben O’Connor: Australiër stapt met spierblessure uit de Tour, ook Alexis Vuillermoz start niet meer

 ©  AFP

AG2R-Citroën moet de Tour zien af te werken met een man minder. De Australiër Ben O’Connor heeft nog te veel last van zijn valpartij in de tweede etappe en zal dinsdag niet meer aan de start staan van de tiende rit. Ook voor Alexis Vuillermoz, die zondagavond nog naar het ziekenhuis gevoerd werd, lijkt de Ronde voorbij.

Jens Heylen

LEES OOK. Wout van Aert geniet na tijdens tweede rustdag Tour: “Deense politie escorteerde me door de file, dan voel je je wel even een superster”

O’Connor kwam tijdens de tweede etappe ten val en liep daarbij een spierblessure in de rechterbil op. In overleg met de sportdirectie en de medische staf van AG2R-Citroën werd maandag besloten de Tour niet voort te zetten.

“Ben heeft pijn sinds zijn ongeluk. De schokken tijdens de kasseienetappe hebben zijn herstel niet bevorderd en zijn tweede valpartij op zaterdag tijdens de achtste etappe heeft de pijn nog verergerd,” verklaarde Serge Niamke, teamarts van de ploeg.

“Gezien Bens fysieke toestand is het duidelijk dat hij niet aan de volgende etappe moet beginnen. We voelden dat hij de laatste dagen voor het team reed, vastbesloten om ons niet teleur te stellen. Hij zal zich nu met een gerust hart kunnen voorbereiden voor de tweede helft van het seizoen, met de Vuelta als doel”, aldus Vincent Lavenu, algemeen directeur van AG2R-Citroën.

O’Connor eindigde vorig jaar nog vierde in het algemene klassement en fungeerde deze jaargang als kopman van het Franse team.

Ook Vuillermoz moet noodgedwongen opgeven

Ook voor Alexis Vuillermoz, die zondag na de finish in elkaar zakte en naar het ziekenhuis werd gevoerd, is de Tour voorbij. Vuillermoz stortte zondag in elkaar na de negende rit en werd met een ziekenwagen afgevoerd. Later kwam de 34-jarige Fransman met het geruststellende nieuws dat hij geen hartaanval had gehad, maar bezweken was door extreme vermoeidheid. Maandag meldde zijn team TotalEnergies dat Vuillermoz nog altijd hoge koorts heeft en wegens een huidinfectie geopereerd moet worden.

LEES OOK. Even paniek in de Tour wanneer Alexis Vuillermoz in elkaar zakt na finish, maar hij stelt iedereen gerust: “Ingestort van vermoeidheid”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten